Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline

Nagels vijlen

Nagels vijlen

 Hoe doe je het op de juiste manier? 

Je nagels vijlen is een essentieel onderdeel van goede nagelverzorging. Je nagels in vorm vijlen klinkt als een eenvoudige taak, maar mensen maken toch wel wat fouten die ten koste gaan van de gezondheid van de nagel. Lees in dit artikel hoe je je teennagels moet verzorgen. In deze blog zullen we daarom behandelen hoe je het beste de nagels van je handen kunt vijlen. 

Belang van nagels vijlen 

Het vijlen van je nagels heeft verschillende voordelen voor de stevigheid, gezondheid en het uiterlijk van je nagels. Door regelmatig je nagels te vijlen, kun je scherpe randen en oneffenheden egaliseren, waardoor de kans op scheuren en breuken wordt verminderd. Nagelvijlen stellen je in staat om de vorm van je nagels te perfectioneren en aan te passen aan jouw voorkeur. Of je nu de voorkeur geeft aan ronde, vierkante of ovale nagels, regelmatig vijlen helpt om een gelijkmatige vorm te behouden. Vijlen zorgt ook voor een gladdere en meer gepolijste uitstraling van je nagels. Het kan daarnaast ook helpen om verkleuringen of onregelmatigheden in het nageloppervlak te verminderen. 

Vijlen nagels beter dan nagels knippen? 

Het is niet raadzaam om je nagels te knippen met een nagelschaar of nagelknipper. Bij kleine kinderen is knippen met een speciaal schaartje voor kindernagels geen probleem. Knippen bij volwassenen zorgt er namelijk voor dat aan de vrije rand de nagelplaten ‘opengezet’ worden en dit leidt weer tot gespleten nagels. Voor sterke en gezonde nagels is je nagels vijlen de betere optie. Dit is wel onder voorwaarde dat je op een goede manier en met de juiste vijl je nagels vijlt.  

Hoe moet je nagels vijlen? 

Het belangrijkste om te weten, is dat je voor natuurlijke nagels het beste een vijl kunt gebruiken met een fijne structuur. Een grove vijl is alleen geschikt voor kunstnagels en veroorzaakt bij eigen nagels namelijk snel haakjes. Een voorbeeld van een geschikte vijl is de Wooden File van Urban Nails of een Emery Board 240 grit van Magnetic. Wanneer je begint met vijlen, let er dan op dat je steeds in dezelfde richting vijlt. Maak alleen een zaagbeweging wanneer je veel korter moet vijlen, maar eindig altijd in één richting. Zet de nagelvijl in een hoek van ongeveer 45 graden onder je nagel. Zo kun je de natuurlijke vorm het beste volgen. Waar je vervolgens vijlt, bepaalt de vorm van je nagel. Wil je meer vierkantere nagels, dan kun je de vijl het beste haaks op de vrije top zetten. Wil je liever ronde of ovale nagels, dan kun je het beste vanaf de zijkanten richting top vijlen. Wanneer je vooral de zijkanten vijlt, vijl dan zeker niet te veel weg op de plekken waar de nagel overgaat in de huid. Dit is de zwakste plek van de nagel waar hij het eerste in zal scheuren. Laat de nagel eerst een paar millimeter loskomen van de huid en vijl dan pas rond of spits.  

Nazorg van je nagels 

Wanneer je tijdens het vijlen merkt dat je broze nagels hebt, dan is het belangrijk je nagels te voeden. Dit doe je met een goede nagelriemolie. Nagelriemolie zorgt voor herstel en een verbeterde conditie van je nagel. Omdat de nagel beter gehydrateerd is zal hij minder vlug barsten of breken. Splijtende nagels zijn vrijwel altijd uitgedroogde nagels. Breng consequent twee keer daags nagelriemolie aan en je zukt merken dat je veel langer plezier hebt van mooie lange en gezonde nagels. Gebruik bijvoorbeeld een nagelriemolie naar keuze op onze website. Ze zijn er in miniformaat van 3,75 ml. tot grote salonverpakkingen met pipet van 75 ml. in diverse heerlijke geuren. 

Kan je een kalknagel vijlen? 

Een veel gestelde vraag die eigenlijk onterecht is. Ten eerste komt een kalknagel bijna nooit voor aan de handen en ten tweede gaat het in bijna alle gevallen om een schimmelinfectie of een bacteriële infectie. Het is in principe mogelijk om zulke nagels zelf te vijlen, maar zeker niet aan te raden. Een infectie is namelijk zeer besmettelijk en vijlen zijn door hun oppervlakte niet te desinfecteren waardoor het van kwaad tot erger kan gaan. Wanneer je met diezelfde vijl je andere nagels vijlt kunnen die ook aangetast worden en nog erger is het wanneer je het vijlstof wat tijdens het vijlen van aangetaste nagels inademt, dat is het laatste waar je op zit te wachten. Ga met een nagelprobleem altijd naar een geschoolde nagelstylist en vraag deskundig advies. Hier kan een stukje nagel op kweek gezet worden om bijvoorbeeld een schimmelinfectie uit te sluiten en je hoort meteen wat de juiste behandeling is voor jouw nagel. Heb je problemen met teennagels dan bezoek je het beste een pedicure omdat dit om een hele andere aanpak vraagt. Weet je niet waar je terechtkan? Stuur ons dan een foto van de betreffende nagel(s) via whatsapp op nummer 0464512389 dan kijken we met je mee en geven je advies op maat of adviseren je de juiste behandelaar. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline