Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline

De beste tips om je teennagels te verzorgen

De beste tips om je teennagels te verzorgen

Op vakantie loop je vaker op open schoenen of slippers en dan wil je natuurlijk wel dat je teennagels er verzorgd uitzien. Wist je dat het verzorgen van je teennagels echter veel meer is dan alleen maar een esthetisch gebaar? Je voeten dragen je tenslotte de hele dag, dus ze verdienen wat extra zorg en aandacht. In deze blog geven we je een aantal handige tips, waarmee je je teennagels kunt verzorgen.

Houd nagels van tenen kort

Het is ten eerste zeer aan te raden om je teennagels regelmatig bij te knippen, of nog beter: te vijlen. Want langere nagels zijn kwetsbaarder en ze zijn vatbaar voor aandoeningen. Let er wel op dat je de teennagel ook weer niet te kort af knipt. Knip of vijl ze bovendien recht af, waarbij je de nagelhoekjes intact houdt om ingroeien van teennagels te voorkomen.

Knippen van je teennagels is een mogelijkheid, maar vijlen is beter. Knippen kan zorgen voor scherpe randen en scheurtjes in de teennagel, maar is ook de oorzaak van splijtende nagels. Door te vijlen voorkom je het splijten. Vijl het liefste met een houten of kartonnen vijl van Magnetic (verkrijgbaar met KvK) of van Diva of van Urban Nails (beide merken zijn vrij verkrijgbaar) en vijl de teen nagel vooraan, niet aan de zijkanten.

Bij teennagels verzorgen hoort zorg voor nagelriemen

De nagelriemen van de nagels van je voeten zijn stugger dan die op je vingers. Het bijhouden van de nagelriemen voorkomt scheurtjes en wondjes hier. Bovendien zien je gelakte tenen er beter uit, wanneer de nagelriemen terug geduwd zijn en het nagelbed vrij is van restjes. Overtollige nagelriem kun je verwijderen met speciale nagelriem remover of je kunt hem verzachten en soepeler maken met nagelriem olie, waarna je hem terug kunt duwen met een bokkepoot.

Basecoat voor teen nagels

Je ziet ook vaker dat de nagels van de tenen een gele gloed hebben gekregen. Dit is een gevolg van nagellak die direct op de teennagels is aangebracht. De kleur van de nagellak is dan de teennagel in getrokken. Een goede basecoat voorkomt gele nagels. Als je de basecoat aanbrengt, voordat je de nagellak aanbrengt, dan wordt je teennagel beschermd tegen verkleuring. Bovendien vult het ribbels in je nagels op, zodat je teennagels er egaal uitzien. Je hebt ook een aantal base coats, die meteen kunnen fungeren als topcoat. Let wel op, er is base coat nagellak, maar ook base coat gelpolish. Afhankelijk van of je met nagellak aan de slag gaat of met gelpolish is het belangrijk om de juiste productcombinatie te kiezen. Deze basecoat nagellak is heel goed, er is geen lamp voor nodig want hij droogt aan de lucht en voorkomt vergelen. Voor Gelpolish op teennagels is de Base & Top Coat heel handig, deze kan als base en als top gebruikt worden maar moet wel uitharden in een uv- of led lamp. Base & Top Gelpolish is er van Magnetic (alleen verkrijgbaar met KvK of certificaat) of van Urban Nails en van Diva. Deze laatste twee zijn ook geschikt voor particulieren echter raden wij ten zeerste aan om, ook voor gel op tenen, een workshop te volgen of op zijn minst deze stap voor stap werkwijze goed door te lezen.

Werk doffe nagellak bij

Het voordeel van teennagels lakken, is dat de nagellak hier veel langer op blijft zitten dan op de nagels van je handen. Met een goede Top Coat kun je wekenlang plezier hebben van gelakte teennagels. Doordat de nagellak langer blijft zitten, kan het wel zijn dat de nagels na verloop van tijd een beetje dof worden. Dit kun je makkelijk oplossen door alleen een nieuw laagje top coat aan te brengen. Dit herstelt en verfrist de kleur en zo lijkt het net alsof je nagels opnieuw gelakt zijn.

Polijsten of egaliseren van teen nagels

Teennagels zijn een stuk ruwer en dikker dan de nagels van je vingers. Daarom is het soms mooier om je teennagels eerst iets te egaliseren of te polijsten. Dit kun je doen door met een speciale polijstvijl het oppervlakte van je teennagels te vijlen. Daarmee maak je de nagel een egaler en gladder. Doe polijsten wel maar maximaal een keer per maand om te voorkomen dat je je teennagel te dun vijlt. Let ook op dat je ze niet te glad polijst want dan is de kans groot dat de nagellak minder lang zal houden. Dan is een fijne buffer meer dan voldoende. Wanneer je met Gelpolish op je teennagels werkt moet je echt niet eerst polijsten omdat dan de gelpolish niet kan hechten op het nagelbed.

Algehele verzorging nagels van je tenen

Je teennagels verzorgen, is erg belangrijk voor de gezondheid van je hele voet. Daarom is een olie of, voor erg droge nagelriemen, een intense nagelcrème die nog beter hydrateert ook een ware must. Wrijf hiermee je teennagels in en ook het nagelbed. De olie of crème trekt in en zorgt voor een gezonde teennagel.

Eelt weghalen

Eelt heeft de nare neiging zich te vormen op je hiel, onder de bal van je voet en soms ook tussen je tenen. Het voelt vervelend aan en ziet er bovendien niet fraai uit. Met een eeltvijl kun je eelt voorzichtig wegvijlen. Laat hierbij een dun laagje over, want eelt beschermt de voeten ook. Door regelmatig te vijlen voorkom je direct nieuwe eeltvorming. Je kunt dit met de hand doen, met deze stevige metalen houder voor voetvijlen. Hier plak je eenvoudig de voetvijl met de gewenste grit op, dat kan naar keuze 80, 100 of 180 grit zijn (hoe lager het getal hoe grover de vijl). Maar er is ook een superhandig apparaat waarmee je eelt kunt verwijderen, de Pedi Smoother. Hierbij ontvang je schuurschijven van 80 grit die uiteraard ook los verkrijgbaar zijn per 60 stuks.

Scrub goed voor nagels voeten

Dat scrubben goed voor je huid is, wist je wellicht al. Maar je voeten en teennagels scrubben, kan ook. Door te scrubben verwijder je namelijk dode huidcellen van je voeten en tenen. Zo voelen je voeten meteen een stuk zachter aan. Heerlijke scrubs die geschikt zijn voor handen en voeten zijn de Dadi’ Scrub en de Seduction Scrub.

Voetenbad

Lekker een voetenbadje nemen dagelijks is niet verkeerd. In een voetenbad je voeten onder dompelen voor circa 10 minuten zorgt ervoor dat je voeten ontspannen en lekker zacht aanvoelen. Ideaal hiervoor zijn de Seduction bruisballetjes, maar ook de Seduction Soak kun je in het voetenbad gebruiken voor een nog zachtere huid van je voeten.

Cosmetische voetverzorging

Wil je weten hoe een cosmetische voetverzorging stap voor stap wordt uitgevoerd, download dan deze stap voor stap instructie. Die kun je uiteraard ook heel goed thuis uitvoeren om jezelf te verwennen, of wat te denken van een verwenavond met je partner of vriendinnen? Wanneer je een opleiding hebt gehad of in bezit bent van een KvK inschrijving dan raden we je deze Seduction Gift Box aan, daarin zitten alle producten die je hiervoor nodig hebt. Is het voor particulier thuisgebruik dan kun je deze box aanschaffen via een nagelstyliste in jouw regio die Magnetic verkoopt. Voor verkoopadressen in de buurt mag je altijd contact met ons opnemen.

Wil je jouw nagels sneller laten groeien? Lees dan hier onze tips!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline