Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline

Welke nagelvijl is het beste?

Welke nagelvijl is het beste?

Nagels zijn een essentieel onderdeel van onze handen. Ze zijn niet alleen functioneel, maar spelen ook een belangrijke rol in ons uiterlijk. Het gebruik van een nagelvijl is een van de gemakkelijkste manieren om gezonde en mooie nagels te behouden. Bekijk hier ons assortiment vijlen. Maar zoals je ziet staan er meer dan 80 verschillende vijlen, welke nagelvijl moet je nu kiezen? Welke nagelvijl is het beste? Deze blog zal op die vraag antwoord geven.  

Voordelen van een goede nagelvijl 

Een van de meest voorkomende problemen waarmee mensen worden geconfronteerd, zijn gespleten nagels. Door regelmatig je nagels te vijlen, kun je splijtende nagels voorkomen. Gespleten nagels kunnen leiden tot pijn en ongemak, en een goede vijl kan dit helpen voorkomen. Een nagelvijl helpt daarnaast bij het verwijderen van onregelmatigheden en oneffenheden op het oppervlak van je nagels. Dit bevordert de gezondheid van je nagels. Broze of brokkelende nagels hebben vooral voeding (nagelriemolie) nodig, maar splijten ligt echt aan het knippen of verkeerd vijlen van de nagels. Met een nagelvijl kun je uiteraard ook de vorm van je nagels naar wens aanpassen. Of je nu van korte, vierkante nagels houdt of de voorkeur geeft aan lange, ovale nagels, een vijl kan je helpen de gewenste vorm te bereiken. 

Soort nagelvijl 

Er zijn verschillende soorten en vormen nagelvijlen te koop. Je hebt ten eerste Emery Boards, dat zijn dunne houten vijlen, ook wel Wooden Files. Dan heb je de ouderwetse metalen nagelvijlen, safier vijlen, deze moet je echt vermijden op natuurlijke nagels. Deze creëren warmte door de wrijving langs de nagelrand waardoor de nagels snel gaan splijten. Dit soort vijlen is wel uitermate geschikt om bijvoorbeeld een stiletto nagel (kunstnagel) perfect strak in vorm te vijlen. Naast hout en metaal heb je ook glazen vijlen. De glazen vijlen hebben een fijnere korrel en absorberen meer warmte dan de metalen vijlen wat splijtende nagels tegengaat. Ook zijn er nagelbuffers, die nagels egaliseren, polijsten of juist opruwen. Nieuwer en erg praktisch zijn de hygiëne vijlen. Dat zijn plakstrips in diverse soorten grit die op een metalen of kunststof kern plakt en na elke klant eenvoudig vervangt. Als laatste is er natuurlijk ook nog de frees. Een elektrische vijl die werkt op accu of stroom, deze wordt vooral in nagelsalons ingezet en raden we af voor thuisgebruik.  

Vorm van nagelvijl 

Naast verschillende soorten heb je dus ook verschillende vormen nagelvijlen. Elke vorm heeft een bepaald doel en dit zijn ze: 

  • Rechte nagelvijlen vijlen de nagel in vorm.  
  • Boomerang Special Vijlen. Halve maan vormige vijlen, zijn multifunctioneel. De rechte kant is om de nagel in vorm te vijlen en de gebogen zijde is ideaal voor het vijlen bij de nagelriemen. 
  • Boomerang vijlen. Een vijl in de vorm van een banaan. Ideaal voor het vijlen langs de nagelriemen.  

Let op de grit 

De grit van de vijl is eigenlijk niets meer dan de grofheid van de vijl. De grit wordt vastgesteld aan de hand van het aantal korrels (schurende deeltjes) per vierkante centimeter. Zo heb je een 100 grit nagelvijl die 100 korrels per vierkante centimeter heeft. De grit verschilt vaak ook per kant. Zo kan een nagelvijl de grit 100/180 hebben, waarbij de ene kant ruwer is dan de andere. De stelregel hierbij is: hoe hoger het getal, hoe meer korrels, hoe fijner het grit.  

Welke grit gebruik je waarvoor? 

Een nagelvijl met een grit van 80 is heel erg grof en je gebruikt deze alleen voor het verwijderen van gel- en acrylnagels. De 100 grit vijl is prima geschikt om kunstnagels korter te maken en om oud product weg te vijlen. Een nagelvijl met grit 150 heeft dezelfde functie als de 100 grit vijl. Welke je kiest ligt aan je eigen voorkeur en ervaring. De 180 grit nagelvijl is ideaal om Gelpolish te verwijderen of bij te werken of gemodelleerde kunstnagels in vorm te vijlen voordat de kleur of topgel erop wordt aangebracht. Om te gebruiken op je eigen nagels zijn voorgaande allemaal veel te grof. Gebruik een vijl met 220 grit of meer om natuurlijke nagels in vorm te brengen en korter te maken.  

Welke nagelvijl is het beste? 

Deze vraag heeft geen eenduidig antwoord. Welke nagelvijl het beste is, is natuurlijk ook afhankelijk van het doel waarvoor je de vijl gebruikt. Wanneer je op zoek bent naar de beste keuze voor het zetten en onderhouden van Gelpolish, dan is de Boomerang Special 180/220 grit van Magnetic ideaal voor jou. Deze vijl met rechte en ronde vorm is multifunctioneel. Onze meest verkochte vijl voor kunstnagels was tot voor kort de Long Lasting Boomerang Special Zebra 100/180 grit. Kies je voor deze vijl, dan kies je voor een multifunctionele nageltool. Op het moment kiezen de meeste klanten voor diezelfde Long Lasting kwaliteit, maar dan in de hygiëne variant. Koop de Boomerang Special Long Lasting Hygiëne vijlen hier 

Meer informatie? Lees Vijlen Jungle 

Op onze site vind je vijlen van verschillende merken met elk zo hun specifieke eigenschappen. Voor de vijlen van Magnetic is een handige pdf beschikbaar. Download de pdf Vijlen Jungle van Magnetic hier. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline