Buitenland vanaf 100 euro excl. btw. gratis verzenden
Meer dan plakken en lakken!
Gratis verzenden vanaf 50 euro excl. btw in NL
Like ons op Facebook: MagicNailsOnline

Top Gel over nagellak kan dat?

  • Geplaatst op
  • Door Miranda
  • 0
Top Gel over nagellak kan dat?

Op Facebook werd ons de vraag gesteld: Kan Top Gel of Supreme Finish over nagellak? Ik leg graag uit waarom dit niet kan en wat wel mogelijk is.

Nagellak heeft namelijk uren nodig, soms wel 24 uur, om volledig uit te harden. Als je daar een gel overheen gaat zetten, ongeacht welke, waarbij je het uitharden forceert onder de UV- of LED lamp dan is die gel uitgehard en de laklaag eronder nog bezig met het uithardingsproces, dus die is nog 'flexibel’.

Die lak blijft dus nog even ‘werken’ en wat er dan kan gebeuren is;

  • de lak en gel laten in hun geheel los
  • de gel gaat barsten
  • of hij laat alleen aan de toppen (die vaak het meest te verduren hebben) los

Dunnere, hardere Top Gels zullen in dat geval gaan barsten. Top Gel uit de pot is een flexibele gel, die hecht aan de lak en zal samen met de lak gaan loslaten.

Het komt dus gewoon door de eigenschappen en structuren die niet bij elkaar passen. Vandaar er Gelpolish is uitgevonden. Die gebruik je als een lak en deze hardt wel uit onder de lamp, daar kan elke Top Gel overheen gezet worden, mits hij op kunstnagels is aangebracht. Zit Gelpolish op de natuurlijke nagel, dan is een flexibele Top Gel noodzakelijk.

Over normale nagellak is Long Lasting Top Coat (blanke nagellak) het beste. De houdbaarheid heb je immers al door de gelnagel eronder. Lak laat los op natuurlijke nagels omdat die vocht en vet doorlaat, dat komt tussen de nagel en de lak waardoor hij los komt te zitten.

Bij een gel- of acrylnagel heb je dit probleem niet dus blijft lak ook altijd goed zitten. Dat bijvoorbeeld Supreme Finish in dat geval gaat scheuren klopt, dat doet elke gel die je over nagellak zet.

Voor het geval je op een forum of Facebook iemand tegen komt die dit gedaan heeft en zegt dat het wel werkt: 

Bovenstaande is inderdaad ook nog eens afhankelijk van de pigmenten in de nagellak. Hele lichte of sommige parelmoerkleuren kunnen soms wel blijven zitten omdat die minder lang nodig hebben om volledig uit te harden en daar de Top Gel stabiel op kan blijven zitten. Dan heeft diegene geluk gehad en ja, dan werkt het. Maar als iets een keer of soms werkt betekent dat niet dat dit een normale werkwijze is en geadviseerd moet worden. Nu je weet hoe het zit kun je zelf kiezen of je ermee gaat experimenteren, maar in elk geval kun je onnodige teleurstelling bij klanten voorkomen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Buitenland vanaf 100 euro excl. btw. gratis verzenden
Meer dan plakken en lakken!
Gratis verzenden vanaf 50 euro excl. btw in NL
Like ons op Facebook: MagicNailsOnline