Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline

Lockdown

 • Geplaatst op
 • Door Miranda Haas
 • 0
Lockdown

Deze lockdown valt in de beauty branche voor de meesten veel zwaarder dan de eerste lockdown. Toen waren er allerlei steunmaatregelen. Het gros van de zelfstandigen in deze branche valt daar nu buiten. Wat betekent dit voor nagelstylisten en hoe kun jij helpen?

Lockdown

Voor wie het nog niet wist:

Nagelstudio's zijn net als kapsalons en andere niet essentiële winkels volledig gesloten. De meeste nagelstylisten ontvangen ook geen steun van de overheid omdat ze een partner hebben die 1500 euro of meer verdient. 

Achterkamertjes en keukentafels

Hier en daar worden er op achterkamertjes of aan keukentafels nog wat nagels gezet onder het motto 'het is mijn vriendin' of 'familie'. Veelal zijn dit niet de serieuzere stylisten of salons want die weten dat de boete niet mals is: 4000 euro voor de stylist en 400 voor de klant. 

Daarnaast is het heel lastig om je daar aan de regels te houden. Mondmaskers nog daar aan toe, maar schermen, desinfectie of ultrasoon reinigen, persoonlijke vijlensets of wegwerpvijlen wordt al wat lastiger. Anyway, ieder zijn keuze, daarover ga en wil ik niet oordelen.

Wat als dit het verschil is tussen je kind eten kunnen geven of niet? Of uit huis gezet worden of niet? Ik geloof oprecht dat elk gedrag een positieve intentie heeft en weet ook niet wat ik zelf in dat geval zou doen...

Nagelstylisten zijn bang

Zij zitten vol vragen als:

 • komen hun klanten nog terug na de lockdown?
 • kan mijn salon kan blijven bestaan?
 • hoe moet ik nu mijn onkosten betalen?
 • hoe lang duurt dit nog?
 • wat als ik het niet red? Etc. etc.

Kortom ondanks alle maatregelen die zij afgelopen periode getroffen hebben om zo veilig mogelijk te werken heerst er nu een en al onzekerheid over hun voortbestaan en toekomst. Hun emoties gaan constant van verdrietig naar boos en van gefrustreerd naar gelatenheid.  

Steun je stylist

In deze moeilijke periode zijn er een paar manieren waarop je je stylist kunt steunen:

 1. Door producten die je nodig hebt bij hem of haar aan te schaffen. Koop je vijl, remover, nagellak, handcrème bij je vertrouwde stylist, die weet exact wat bij jouw huid en nagels past.
 2. Vraag hoe je zelf je nagels kunt verwijderen of bijvijlen. Ik wed dat je goed advies krijgt. Ook zij heeft er baat bij als jouw nagels straks als ze weer open mogen in goede conditie zijn. 
 3. Heb geduld. Wacht als het even kan totdat de salons weer open mogen. De kans dat je je nagels beschadigt of een schimmelinfectie of bacterie oploopt omdat je er zelf iets op gaat zetten is groter dan je denkt!
 4. Wil je toch zelf iets aan je nagels doen? Overleg dit dan met je stylist. Hier zal in deze tijd echt wel begrip voor zijn en het kunt op die manier advies krijgen over producten die je wel of juist niet moet gebruiken. Zo is de kans op problemen door producten die niet aan elkaar hechten een stuk kleiner. Loslaten en andere problemen zullen minder voorkomen waardoor de kans op infecties tot een minimum beperkt blijft. En ook dan: schaf de producten het liefst aan bij je stylist. Een win-win situatie! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline