Buitenland vanaf 100 euro excl. btw. gratis verzenden
Juni: 20% korting op kleuren Gelpolish van Magnetic
Gratis verzenden vanaf 50 euro excl. btw in NL
Like ons op Facebook: MagicNailsOnline

Zonnige dagen

Zonnige dagen

De zon schijnt alweer volop! Heerlijk. Maar hoe hou jij je hoofd, en vooral je producten, koel deze dagen?

De temperatuur moet je namelijk goed in de gaten houden in verband met de houdbaarheid van je producten. Daarom bij deze een aantal tips: 

Donker en koel

Plaats en bewaar producten zoals UV Gel, Gelpolish, Soak Off Top Gel, Supreme Finish, Acryl Liquids en niet te vergeten Folielijm en Nagellijm in een donkere maar bovenal koele ruimte. Dat hoeft niet perse in een koelkast, maar bij voorkeur op een temperatuur tussen de 15 en 22 graden.

Een wijnklimaatkastje of iets dergelijks is hiervoor trouwens ook uitermate geschikt!

Airconditioning

De meeste stylistes hebben waarschijnlijk wel airconditioning op hun werkplek, maar deze wordt tijdens de vakantie vaak uitgeschakeld. Denk ook dan aan je producten! Laat ze niet in een ruimte achter waar de temperatuur juist dan gaat stijgen. Vergeet ook niet om producten van de vensterbank en de rekken te verwijderen.

Tip: Laat de airco 's nachts en in de vakantie aan staan zodat de producten niet steeds afwisselend koel en warm worden. Een constante temperatuur is het beste.

Is je werkruimte niet voorzien van airconditioning en werk je tijdens de vakantie gewoon door? Haal ook dan de producten uit de lades en kastjes en berg ze koel op, anders kunnen de producten door de warmte hun houdbaarheid verliezen. Liquid bijvoorbeeld kan zelfs helemaal uitharden in de fles.

Geen airco? Wat dan?

Behalve je producten koel bewaren zijn er nog een paar dingen die je in de salon kunt toepassen:

- Wikkel een doek om een (bevroren) koelelement en zet hier je pot gel of liquid op tijdens je werk. Plaats het product daarna terug in de koelkast.

- Met twee potten werken is ook een optie. Zodra je merkt dat de gel te dun wordt door de warmte zet je hem in de koeling en haal je de andere eruit om mee te werken. Wissel dit op een dag een paar keer af indien nodig.

- De handen van je klant kun je ook op deze manier op een koelelement waar een handdoek omheen zit leggen. Alle beetjes helpen. Omdat klanten met warm weer ook sneller een hittereactie ervaren tijdens het uitharden kan dit net het verschil maken.

- Heb je wel een gewone ventilator? Leg dan op extreem warme dagen een paar grote flessen met water in de diepvries en zet die tijdens je werk eens voor de ventilator. Je zult merken dat de lucht die verspreid wordt direct veel kouder is. De fles vervangen als het water ontdooid is. 

Houdbaarheid

We geven deze tips omdat wij willen voorkomen dat jullie problemen krijgen met de houdbaarheid en werkbaarheid van de producten, maar daarnaast zijn is er nog een belangrijke reden waarom we je hieraan willen herinneren:

Namelijk dat wij (al sinds juli 2014) geen producten meer terugnemen welke gelekt hebben, (gedeeltelijk) zijn uitgehard, of hun houdbaarheid hebben verloren. Onze excuses daarvoor, maar wij kunnen natuurlijk niet nagaan hoe iedereen de producten na ontvangst bewaart en hopen dat je dit begrijpt.

Fijne zomer!

Rest me nog je een fantastische zomer en welverdiende vakantie toe te wensen. Geniet ervan!

Veel liefs,

Miranda

Reacties

  1. Angelique Tripodi Spijkstra Angelique Tripodi Spijkstra

    Dank je wel goede tip van de waterflessen ga ik morgen ochtend gelijk toepassen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Buitenland vanaf 100 euro excl. btw. gratis verzenden
Juni: 20% korting op kleuren Gelpolish van Magnetic
Gratis verzenden vanaf 50 euro excl. btw in NL
Like ons op Facebook: MagicNailsOnline