6, 7 en 8 april online kortingsweekend!
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline

UV lampen in de nagelstudio schadelijk? Nee!

  • Geplaatst op
  • Door Miranda Haas. Bron: Doug Schoon
  • 0
UV lampen in de nagelstudio schadelijk? Nee!

Opeens ontploft onze mailbox, whatsapp en messenger!
In het nieuws: nagellampen zijn schadelijk, kankerverwekkend zelfs!
In januari in de Libelle, nu bij RTL en diverse damesbladen plaatsten het ook weer. Om de paar jaar duikt dit bericht weer op.
We kunnen kort zijn: nee, het is niet schadelijk!
Wil je er mee over weten, lees dan verder…

Dit bericht was vandaag in het nieuws en op internet te lezen bij RTL nieuws:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5368611/kankerdeskundigen-beperk-gebruik-nageldrogers-uvlamp-kanker

Het zorgde voor een storm aan berichten, vandaar even een iets uitgebreidere blogpost hierover.

Op de eerste plaats is het een heel vreemd onderzoek. Er is een onrealistische lamp voor gebruikt en vervolgens daaraan 20 minuten aan blootgesteld. Om het nog erger te maken herhaalden ze dit en deden het 60 minuten in 3 dagen. Rare wetenschap als je bedenkt dat geen enkele klant ooit zolang in zo’n sterke  lamp zit… 

Los daarvan hier een onderbouwd artikel van Doug Schoon. In het Engels, met daaronder de vertaling in het Nederlands. 

https://nailknowledge.org/blog/stop-attacking-the-nailindustry

 

Vertaling:

Weer een nieuwe aanval die de veiligheid van UV-nagellampen in twijfel trekt.

Artikel met dank aan RadTech en Doug Schoon.

UV-lampen voor nagelgels

- Feiten, wetenschap en gezond verstand -

Al meer dan 20 jaar gebruiken miljoenen mensen regelmatig en veilig UV-gelnagelproducten. Samen met deze lange geschiedenis van veilig gebruik tonen alle wetenschappelijke bewijzen aan dat UV-nagellampen veilig zijn, mits gebruikt volgens gevestigde veilige praktijken.

Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zijn UV-nagellampen veilig zoals gebruikt in nagelsalons.

Een verklaring op de FDA-website concludeert dat "... de FDA nageluithardingslampen beschouwt als een laag risico wanneer ze worden gebruikt zoals aangegeven door het label ... Tot op heden heeft de FDA geen meldingen ontvangen van brandwonden of huidkanker die aan deze lampen worden toegeschreven."

RadTech, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het veilige gebruik van ultraviolette en elektronenstraaltechnologieën, ondersteunt de FDA en ook The Professional Beauty.

Verklaringen van de Nail Manufacturers Council on Safety (NMC) van de Association (PBA) die verwijzen naar onderzoeken door wetenschappers van het Massachusetts General Hospital en de Alpert School of Medicine aan de Brown University die aantonen dat “typische blootstellingen aan nagelsalons ruim binnen de toegestane dagelijkse UV-blootstelling liggen. ” De onderzoekers ontdekten ook dat het risico op het ontwikkelen van niet-melanome huidkanker vele malen lager was dan de risico's die gepaard gaan met blootstelling aan natuurlijk zonlicht op de middag - en dat men 250 jaar wekelijkse nagelbehandelingen nodig zou hebben om het theoretische (en lage) risico van een enkele UV-lichtbehandeling voor bepaalde huidaandoeningen, zoals psoriasis, en concludeerde dat "het hoogst onwaarschijnlijk is dat een salonklant, ongeacht het gebruik van een nagellamp, de veilige niveaus van UV-blootstelling zal overschrijden."

In werkelijkheid is de UV-blootstelling die wordt gecreëerd door nagellampen zeer minimaal”, zegt Doug Schoon, medevoorzitter van NMC Safety en een internationaal erkende wetenschapper, auteur en docent met meer dan 30 jaar ervaring in de cosmetica-, schoonheids- en persoonlijke verzorgingsindustrie. “The Journal of Investigative Dermatology concludeert dat UV-nagellampen veilig zijn en geen kanker veroorzaken of het risico op kanker vergroten. In feite zijn er geen collegiaal getoetste onderzoeken die een verband aantonen tussen huidkanker bij de mens en gelnagellampen.”

Studies vermelden voorzorgsmaatregelen voor veilig gebruik van UV-nagellampen, ook door degenen die mogelijk medicijnen gebruiken waardoor ze natuurlijk zonlicht moeten vermijden of voor degenen die mogelijk een aandoening hebben waardoor ze extra gevoelig zijn voor UV-straling. Zoals bij alle nagelverzorgingsproducten, moet de conditie van de nagelplaat altijd worden gecontroleerd voordat u UV-gels aanbrengt (of verwijdert). En voor personen die zich zorgen maken over UV-veiligheid, kan een ondoorzichtige handschoen met afgesneden vingertoppen of een doek over de hand worden gebruikt wanneer de nagels worden gedroogd.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline