SUMMER SALE t/m 24 juni: 20% korting op Diva, Moyra, Staleks en Barbicide en van 21 t/m 24 juni: 20% op Urban Nails
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline

Stoffilter, HEPA filter of actief koolfilter in je afzuiging?

 • Geplaatst op
 • Door Miranda Haas
 • 0
Stoffilter, HEPA filter of actief koolfilter in je afzuiging?

Je hebt vast wel eens gehoord van stofafzuigingen met een HEPA filter, een gewoon stoffilter of een actief koolfilter.
Wat is het verschil en wat is de beste keuze voor jou als nagelstylist als het om je gezondheid gaat?

Omdat stofafzuigingen voor in de nagelstudio nogal verschillen wil ik je hier wat meer vertellen over de soorten filters die erin kunnen zitten.

Behalve de kracht en de prijs is ook het soort filter namelijk van groot belang. Uiteraard is een en ander  ook afhankelijk van wat je van de afzuiging verwacht. 

Wat is een gewoon stoffilter?

Een gewoon stoffilter vangt grote stofdeeltjes op, zoals kruimels of haren. Het is vergelijkbaar met een zeef die je gebruikt om bloem te zeven; het houdt de grote stukjes tegen, maar de hele fijne deeltjes kunnen er nog doorheen.

Wat is een HEPA-filter?

Een HEPA-filter werkt als een super fijne zeef. Het vangt zelfs de allerkleinste stofdeeltjes op, zoals microscopisch kleine stofjes, bacteriën, en pollen. Een HEPA-filter is in staat om tot 99,97% van de deeltjes die groter zijn dan 0,3 micrometer op te vangen. Dit is veel fijner dan een gewoon stoffilter.

Waarom is een HEPA-filter belangrijk en nuttig voor nagelstylisten?

 1. Gezondheid: Tijdens het vijlen en frezen van nagels komen er heel fijne stofdeeltjes vrij, die je met het blote oog niet kunt zien. Deze deeltjes kunnen worden ingeademd en zijn niet goed voor je longen. Een HEPA-filter zorgt ervoor dat deze fijne deeltjes uit de lucht worden gefilterd, waardoor de lucht schoner en gezonder wordt om in te ademen.

 2. Hygiëne: Een HEPA-filter houdt niet alleen stof tegen, maar ook bacteriën en andere schadelijke micro-organismen. Dit helpt om de werkplek hygiënischer te maken, wat belangrijk is voor zowel de nagelstylist als de klanten.

 3. Efficiëntie: Omdat een HEPA-filter zo effectief is in het verwijderen van de kleinste deeltjes, blijft de werkruimte schoner. Dit betekent minder tijd besteden aan schoonmaken en meer tijd voor klanten.

Waarom zouden nagelstylisten hierin moeten investeren?

 1. Veiligheid en Gezondheid: De gezondheid van de nagelstylist en de klanten moet altijd de hoogste prioriteit hebben. Investeren in een stofafzuiging met HEPA-filter helpt om gezondheidsrisico’s te verminderen door de luchtkwaliteit aanzienlijk te verbeteren.

 2. Professionaliteit: Een schone en hygiënische werkplek straalt professionaliteit uit. Klanten zullen het waarderen dat er zorg wordt besteed aan hun welzijn, wat zal leiden tot een betere reputatie en meer klanten.

 3. Langetermijnvoordelen: Hoewel een goede stofafzuiging met een HEPA-filter misschien duurder is in aanschaf dan een gewoon stoffilter, betaalt het zich op de lange termijn terug door minder gezondheidsproblemen en een efficiëntere werkplek. Dit kan uiteindelijk kosten besparen op medische uitgaven en schoonmaakkosten.

Kortom, een HEPA-filter is een slimme investering voor nagelstylisten vanwege de verbeterde luchtkwaliteit, de gezondheidsvoordelen en de algehele hygiëne van de werkplek.

Wat doet een HEPA-filter niet?

Een HEPA-filter is heel goed in het verwijderen van hele kleine stofdeeltjes en bacteriën uit de lucht, maar het kan geen geuren verwijderen. Geuren, die eigenlijk gassen zijn, gaan er gewoon doorheen.

Actief koolfilter?

Een actief koolfilter is speciaal gemaakt om geuren en schadelijke gassen uit de lucht te halen. Het werkt als een spons die gassen en geuren opzuigt en vasthoudt. Actieve kool heeft heel veel kleine poriën die de gassen en geuren vangen.

Samengevat:

 • HEPA-filter: Verwijdert de fijne stofdeeltjes, bacteriën, en andere kleine deeltjes uit de lucht.
 • Actief koolfilter: Verwijdert geuren en schadelijke gassen, zoals de geur van bijvoorbeeld acryl.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline