Buiten NL vanaf 100 euro excl. btw gratis verzenden
Magnetic Actie Juli: 20% korting op Master Paint
Gratis verzenden vanaf 50 euro excl. btw in NL
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline

Help, een groene plek in de nagel!

Help, een groene plek in de nagel!

Het kan je zomaar gebeuren...

Je begint te werken, verwijdert de kleur, ontdekt iets vreemds, een groene plek en het schiet door je heen: help, een infectie in de nagel! Wat nu?

Los van het feit of het om een bacterie (meestal pseudomonas), schimmel of gist infectie gaat en hoe het ontstaan is moet je op dat moment iets doen. Die klant zit er en jij bent in haar ogen de expert. Wat is dan wijsheid?

Ik zal je hier stap voor stap uitleggen hoe ik er al ruim 28 jaar mee omga en wat je zou kunnen doen.

Pas dit alleen toe wanneer je een ervaren styliste bent. Begin hier als starter niet aan. Verwijs de klant dan door naar een ervaren collega!

Werkwijze:

Bereid de behandeling voor zoals gewoonlijk. Handen wassen, desinfecteren etc. Op het moment dat je een geïnfecteerde nagel tegen komt volg je onderstaande stappen:

 1. Verwijder product wat er nog op zit (gelpolish, gel, acryl etc). Wanneer de infectie tussen de nagelplaat en de kunstnagel zit zal hiermee ook al een deel van de infectie verdwijnen. Wanneer de infectie onder de natuurlijke nagel zit natuurlijk niet.
 2. Gooi de vijl die je hiervoor gebruikt hebt weg en kijk welke andere materialen er eventueel mee in aanraking zijn geweest. Desinfecteer deze of gooi ze weg (afhankelijk van het materiaal).
 3. Druppel op de aangetaste nagel wat 3% waterstofperoxide. Dit is overal verkrijgbaar (online, Kruidvat, drogisterijen etc) kost tussen 1 en 2 euro ongeveer per 100 ml. en werkt als niet-chemisch desinfectiemiddel.  Laat dit rustig 'uitbruisen'. Waterstofperoxide is dodelijk voor bacteriën en vele soorten schimmels.
 4. Reinig de nagel daarna met een Nail Wipe met Alcohol of Nail Cleanser en laat de nagel goed drogen.
 5. Wanneer hij droog is markeer je de aangetaste plek duidelijk met een pen en maakt een foto.
 6. Nu kun je gewoon een nieuwe nagel of kunstnagelproduct plaatsen. Doe dit wel met clear producten zodat je makkelijk kunt zien wat er met de nagel gebeurt. Er mag een colorgel of lak overheen, als je de volgende keer, wanneer je de kleur verwijdert maar kunt zien wat er met de aangetaste plek gebeurd is. Er zijn dan 2 opties:
  • de plek is niet uitgebreid, mee uitgegroeid en mooi binnen de markering gebleven. Perfect! Je hoeft verder niks te doen. Laat het clear product zitten en werk bij zoals gewoonlijk. Dit is overigens meestal het geval.
  • de plek heeft zich uitgebreid en is buiten de omlijning zichtbaar. Dit gebeurt minder, maar als dat zo is dan is het belangrijk om in te schatten of je nog eens opnieuw gaat behandelen of dat je de klant doorverwijst naar een arts. Kies je ervoor om nog eens te behandelen laat de klant dan 1x per week terug komen ter controle en laat de klant 2x per dag Nail Aid op de nagelriem en onder de vrije rand druppelen.

Wanneer de klant actief mee wil helpen is dat nog beter natuurlijk. Hij of zij kan thuis 2x per dag wat azijn op de nagels druppelen of 5 minuten in een azijnoplossing (1:1) weken.

Let op! Het is niet de bedoeling dat de klant thuis met waterstofperoxide aan de slag gaat. Dit doe jij alleen op het moment dat je het ontdekt tijdens de behandeling.

Twijfel je, of wil je graag dat we met je meekijken? Dat kan, we helpen je graag.

Maak duidelijke foto's en neem contact met ons op: telefonisch via 046-4512389 (je krijgt dan een mobiel nummer waar je de foto's naartoe kunt sturen) of per mail via [email protected]

 

Onderstaand een voorbeeld waarbij de infectie onder de nagelplaat zit waardoor die los is gekomen van het nagelbed. In dit geval verwijder ik het geïnfecteerde losse deel zover mogelijk om de behandeling te vereenvoudigen en te bespoedigen. Het heeft geen nut om dat te laten zitten. Hier kunnen onnodig water, vuil etc. onder blijven zitten wat natuurlijk niet gewenst is.

Nagelinfectie

Meer weetjes:

Sterilon

Sterilon is chloorhexidine en werkt ook soms, maar Chloorhexidine > 100 microg/ml heeft een bactericide en in concentraties van 1–100 microg/ml een bacteriostatische werking tegen een groot aantal Gram-positieve en Gram-negatieve micro-organismen. Sommige Pseudomonas- en Proteus-species zijn weinig gevoelig voor chloorhexidine. Verder remt het bepaalde virussen en huidschimmels, maar heeft het vrijwel geen werking tegen mycobacteriën, sporen en andere schimmelsbron: farmacotherapeutischkompas

Honing

Honing is ook helemaal geweldig! Alleen hecht na gebruik van honing natuurlijk geen product meer, maar voor thuis echt ideaal. Waarom en hoe werkt honing?
De verklaring van Postmes voor de snelgenezende werking van honing luidt, kort samengevat, als volgt. Honing trekt water aan. Breng je het op een wond aan, dan trekt honing het wondvocht (inclusief bacteriën en gifstoffen) als het ware uit de wond. Na verloop van tijd is de honing zo verdund dat deze verzadigd is en geen vocht meer opneemt. Door regelmatig nieuwe honing op de wond aan te brengen blijft het vocht zich van binnen naar buiten verplaatsen.
Honing heeft bovendien een zelfsteriliserende werking, waardoor bacteriën en schimmels niet kunnen overleven. Die werking komt voor een deel doordat honing een extreem lage waterdampspanning heeft (aw-waarde tussen 0.45 en 0.70), terwijl bacteriën en schimmels een minimale waterdampspanning nodig hebben om te kunnen groeien (aw-waarde minimaal 0.90).

De zelfsterilisatie is daarnaast te verklaren uit het feit dat honing het enzym glucose-oxidase bevat, afkomstig uit de voedersapklier van de bij. Als de honing verdund raakt - bijvoorbeeld met wondvocht - zet dit enzym glucose om in gluconzuur en waterstofperoxide. En waterstofperoxide doodt bacteriën. Om de zelfsteriliserende werking te behouden, is het belangrijk dat je de honing in het donker bewaart, bij maximaal 5 graden C. Doe je dat niet, dan verliest honing zijn bacteriedodende werking, omdat licht en hitte het enzym afbreken. bron: http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M53&s=M141&ss=P1230

Tea Tree

Tea Tree is misschien wel de meest complete essentiële olie ter wereld. Wij hebben hem natuurlijk niet voor niks in ons assortiment opgenomen, hij kent talloze toepassingen.

Met name door het feit dat hij zowel anti-viraleanti-bacteriële als anti-schimmel eigenschappen heeft. Met Tea Tree worden ook super resultaten bereikt, maar dat is meer voor de vervolgbehandeling door de klant thuis. Klik hier als je meer wilt weten over de eigenschappen en het gebruik van Tea Tree

 

En zo zijn er veel meer middelen die werken, denk aan azijn, chloor etc. De effectiviteit hangt daarbij af van het soort infectie, de ernst ervan, het consequent gebruik van een middel etc.

Reacties

 1. Miranda Haas Miranda Haas

  Zeker, dat is 046-4512389 Dit nummer is ook te gebruiken voor whatsapp.

  Hartelijke groet, Miranda

 2. Severind Severind

  Zou ik het telefoonnummer mogen om een foto door te sturen om advies te krijgen? Alvast bedankt!

 3. Miranda Haas Miranda Haas

  Nummer 0464512389 is zowel telefonisch als via whatsapp het handigste binnen onze openingstijden.
  Naar dat nummer mogen foto's van probleemnagels gestuurd worden. Dat is voor mij het fijnste, dan kan ik meekijken en het opvolgen.

 4. Miranda Haas Miranda Haas

  Hallo Gerlinda, zou je mij je telefoonnummer willen sturen dat is handiger om eea uit te leggen hierover.

 5. G G

  Vandaag mijn eerste klantje met groene nagel gehad.... alles goed gevijld en toen met nail alcohol op de nagel gedaan en laten drogen toen verder gegaan met gelpolish.... ze komt over 2.5 weer
  Is dit goed wat ik gedaan heb.

 6. Hilly van der Werf Hilly van der Werf

  Wat fijn om jou stuk te lezen...
  Vandaag mijn 2de klant met een groene bacterie...een klein plekje hoor..heb alles nagels schoongemaakt.. en er niks nieuws opgezet..eerst maar even aankijken...hoop dat t goed komt..
  Mijn 1ste klant werkt in een bar en zit vaak met haar handen in t water...
  Schrik er iedere wel weer van..
  Ja. Alles schoongemaakt..en weggegooid..

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Buiten NL vanaf 100 euro excl. btw gratis verzenden
Magnetic Actie Juli: 20% korting op Master Paint
Gratis verzenden vanaf 50 euro excl. btw in NL
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline